četvrtak, 16. mart 2023 / 24. ša'ban 1444

SAFF

Reis Kavazović: Budimo aktivni na planu dobra, neka svi osjete blagodat našeg posta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas ramazansku poruku muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori.

Poruku reisul-uleme povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana Agencija MINA prenosi u cijelosti:

“Draga braćo i drage sestre!

Večeras ulazimo u veličanstveni Ramazan, mjesec posta i bogobojaznosti. Ulazimo u jedno sveto vrijeme, koje je osjetljivo i u kojem se vrijednosti uvećavaju.

Ove godine u njega ulazimo pod motom ‘Porodica u Ramazanu – Ramazan u porodici’. Stoga, neka Ramazan dotakne svaku našu porodicu, i svako srce koje u sebi nosi vjerovanje u Allaha, dž.š.

Taj dodir neka bude blagoslovljen, i neka unose život i vjeru u ono što dotakne.

Predaje nam govore da je Božiji Poslanik, a.s., bio najdarežljiviji čovjek, a da je posebno darežljiv bio u Ramazanu. Budimo, dakle, i mi posebno darežljivi.

Neka nijedan vjernik ne ostane usamljen i napušten. Allah je milostiv, a Njegova milost je u ovom mjesecu još veća.

Budimo milostivi i mi prema Njegovim stvorenjima i neka se na nama vidi da postimo. Čuvajmo se onog zabranjenog, i budimo aktivni na planu dobra; neka svi osjete blagodat našeg posta.

Bože naš, nas i naše porodice uvedi blago u mjesec svoje milosti, otvori nam puteve prema njegovim blagodatima i primi od nas svako dobro koje u njemu učinimo.

Ramazan šerif mubarek olsun”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA