Rusija proglasila sve skupine koje se bore protiv Asada teroristima i najavila napade na sve

318

Neposredno nakon što je Rusija jučer započela zračne napade u Siriji pojavile su se informacije kako njihove mete nisu samo položaji ISIL-a. Naime, američki dužnosnici tvrde kako su gađani položaji drugih skupina, uključujući i pobunjenike iza kojih stoji Zapad.

Ove izjave komentirao je ruski MVP Sergej Lavrov ističući kako se Rusija ne planira ograničiti samo na ISIL već kako će se suočiti i s drugim skupinama u Siriji,. Lavrov je sve skupine koje se bore protiv Asadovog režima proglasio terorističkim.

“Postoji neka zabrinutost od strane naših američkih partnera da su neke mete naših zračnih napada navodno pogrešne. Izražavaju nam tu zabrinutost te tvrde kako imaju nekakve dokaze. Pozivamo ih da pokažu te dokaze jer mi preuzimamo potpunu odgovornost za naše mete”, rekao je Lavrov.

Također je istaknuo kako izgleda da bi Zapad želio da Rusija smije gađati samo ISIL-ove položaje, dok bi ciljanje drugih terorističkih skupina bilo “loše”. “Naš cilj je pomoći sirijskim vlastima u borbi protiv ISIL-a i drugih terorističkih skupina”, naglasio je.