petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Ruski političar Baburin: Milorad Dodik je naš saborac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ruski političar političar i naučnik Sergej Baburin je u intervjuu za ruski portal OSN iznio zanimljive informacije o odnosu i planovima Rusije prema Bosni i Hercegovini, odnosno prema Srbima. Milorad Dodik je ključni čovjek za realizaciju njihovih ciljeva na Balkanu.

– Milorad Dodik personifikuje slovenski duhovni integritet. Zahvaljujući njegovoj politici danas postoji šansa da Srbi postanu most između Rusije i Zapada, a koji će omogućiti Evropi da bolje razumije Rusku Federaciju, a Moskvi da čuje evropske težnje. Zbog toga ga doživljavamo kao prijatelja, saborca, kao čovjeka za koga pravoslavna vjera nije obična fraza, već stanje duha – rekao je Baburin, koji je podsjetio i da se 1994. godine zatekao u Republici Srpskoj kao međunarodni posmatrač ruskog parlamenta.

– Našoj braći Srbima iz Republike Srpske želim da što prije prebrode posljedice razaranja Јugoslavije. Sanjam da bismo zajedno mogli da pređemo na novi nivo naših odnosa, da krenemo u formiranje jedinstvenog saveza sa Bjelorusijom, Srbijom i drugim prijateljskim državama. Ove nade povezujem sa Miloradom Dodikom – kaže Baburin u intervjuu za ruski OSN.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA