SAFF

Sabina Čudić ponovo nije Bošnjakinja, uvrijedila se što su je svrstali u bošnjačku većinu /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp

Sabina Ćudić, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, uvrijedila se što su je svrstali u bošnjačku većinu.Tako je ustvrdila replicirajući Mladenu Bosiću iz SDS-a na današnjoj sjednici Doma.

Rapravljalo se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine pa je Bosić, između ostalog, rekao da se zastupnici Sabina Ćudić i Saša Magazinović javljaju kao žestoki branioci skupštinske većine.

– Ovo je prvi put da ja čujem od predstavnika iz Federacije, od bošnjačkih predstavnika iz Federacije, da njih ne zanimaju stavovi iz RS-a iz Narodne skupštine. Dosad je stalna teza bila da je ovaj dom nadređen i da ima pravo da se miješa u sve dijelove jer je to državni dom. Ali ja nemam ništa protiv ni oko ove vaše teze, nemojte vi diskutovati ni o stavovima iz RS-a, mi ćemo… – govorio je Bosić, na šta mu je Ćudić replicirala:

– Kolega Bosiću, dugo ste u politici, imate izvjesno iskustvo, svojevremeno ste imali i određene progresivne stavove, pa Vas ovog puta molim da ne uprirete prstom i ne govorite “predstavnici bošnjačke većine” jer između ostalog, itekako dobro znate da evo ja lično to nisam, predstavljam Bosnu i Hercegovinu i jednako predstavljam ljude za koje Vi tvrdite da ih zastupate a ja bih to dovela u pitanje, kao i Bošnjake, kako Vi kažete.

Znimljivo je i to da je Sabina Ćudić burno reagirala na to što je nju i Našu stranku Mladen Bosić svrstao u “predstavnike bošnjačke većine” dok istovremeno Ćudić kao ni stranka kojoj pripada nikada nisu našli za shodno da reagiraju kada ih koalicioni partneri Dragan Čović i Milorad Dodik tako nazivaju, pa ni kada ih nazovaju “muslimanskom reprezentacijom” ili u slučaju Dodika, čak i “invalidnom strukturom”.

U nedavnom intervjuu visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt “Trojku” (SDP, NS i NiP) je nazvao “bošnjački reformski blok”. Niko od njih, pa ni Ćudić i Naša stranka, nisu reagirali i kritizirali Schmidta zbog toga.

(FAKTOR/Saff)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA