SAFF

SAD: Podmetnuo požar u džamiji jer se razbjesnio gledajući FOX NEWS

Facebook
Twitter
WhatsApp

Muškarac iz Indijane koji je priznao krivicu za podmetanje požara u džamiji u Ohaju kazao je sudiji da se prije podmetanja požara ‘razbjesnio’ gledajući Fox News.

Dana 30. septembra Randolph Linn je pokušao da zapali Islamski centar u Toledu. Objavljeno je da je on pokušao da zapali džamiju u znak odmazde zbog napada na američke ambasade na Bliskom istoku i što to muslimanima prolazi bez posljedica u SAD-u. Dok su ga vodili u zatvor Linn je navodno rekao ‘J… ove muslimane’.

U ponedjeljak Linn je priznao krivicu za pokušaj podmetanja požara. On je kazao da se ‘razbjesnio’ gledajući Fox News te da je popio 45 piva sedam sati prije nego što je krenuo do džamije. Linn je podmetnuo požar u glavnoj prostoriji za namaz.

„Svaki dan kad upališ TV vidiš da muslimani pokušavaju da ubiju Amerikance”, kazao je on prema Chicago Sun-Times. Kada su ga upitali da li misli da su svi muslimani teroristi, Linn je navodno odgovorio: „Rekao bih da većina njih jeste”.

Linnovi stavovi uznemirili su pojedine koji su prisustvovali sudskoj raspravi u srijedu.

„Bio sam tužan kada je sudija Jack Zouhary upitao ‘Poznaješ li ijednog muslimana ili znaš li šta je islam?”, kazao je jedan od članova džamije za WNWO nakon rasprave. „A on je rekao: ‘Ne, znam samo ono što sam čuo na Fox News i ono što sam čuo na radiju”.

Linn se izjasnio krivim za namjerno uništavanje, oštećenje i uništavanje vjerske imovine zbog vjerskog karaktera te imovine, za korištenje vatre kako bi počinio zločin i za nošenje oružja kako bi počinio zločin nasilja, objavio je Albay Tribune. On se vjerovatno suočava sa 20 godina zatvora.

IslamBosna.ba

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA