SAFF

Salkić odgovorio Saši Grbiću: “Kumče” Ratka Mladića me neće uplašiti

Facebook
Twitter
WhatsApp

Nakon što su ga brutalno prozvali SDP-ovci Saša Grbić i Vojin Mijatović, Ramiz Salkić im je odgovorio.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Ovako to izgleda kad vas pokuša zadokumentovati ratni obavještalac i saborac Nenada Stevandića po uniformi i kokardi, inače ponosni vojnik vojske koja je počinila genocid nad Bošnjacima, po riječima jednog narodnog poslanika kumče presuđenog ratnog zločinca za genocid nad Bošnjacima, onda nema nikakve sumnje da on govori istinu gledajući očima Mladićevog vojnika.

Baš kao i njegov skupštinski šef i ratni saborac Stevandić po istoj matrici prijeti sudskim procesima radi ucjene i pritiska kako bi se prestala govoriti istina.

Što se mane tiče ne postoji alternative da se govori istina i traži pravda bez obzira na cjenu, ucjene i pritiske.

Da ste istinski pratili skupštinsko zasjedanje znali bi šta je Dodik govori a i da jeste to ništa ne mjenja jer laž je vaše oružje u dokazivanju nepostojeće istine.

Znam ja da biste vi kao i vaši saborci voljeli da ja nisam tu, ali na vašu žalost ja sam tu ne šutim i neću šutjeti u budućnosti i vazda ću vas podsjećati na postignuća vojske čiji ste vi ponosni pripadnik bili. Moj izbor je put istine i pravde, a vaš laži i prevare, tu se mi razilazimo na svu sreću.

Naravno ni riječi o vašoj podaničkoj šutnji na salvu uvreda upućenih Bošnjacima, koji su vas birali i Bosnu i Hercegovinu koju kao volite a protiv koje ste se borili, izrečenih od strane njemu nadređenih u NSRs tokom zasjedanja 11. posebne sjednice NSRs.

Imalo bi se puno toga napisati, od nerazjašnjene bijele koverte, glasanja za sudiju Ustavnog suda Rs, koji je pisao prvi ustav ratnom zločincu osuđenom za genocide nad Bošnjacima Radovanu Karadžiću i mnogo toga još.

Pametnom je odveć dosta a budalama je džaba govoriti, rekao bi naš narod.

Na sreću vama takvim kakvi jeste ni razni oblici prerađenih i neprerađenih trava neće moći pomoći, a kamo li Nekini kineski traktori da ponovo prevarite Bošnjake da glasaju za vas, a Srbi svakako neće, kao što nisu ni ranije, jer da su vas oni htjeli ne bi vi ni završili u SDP-u.

Moj put je jasan i zbog toga ste vi i nervozni jer nisam pristao na vaše ucjene i pritiske kroz taj fantomski pokret za “D” da odustanem od svojih stavova, principa i zagovaranja vraćanja statusnih prava Bošnjacima u ovom entitetu koja su nam nasilno oduzeta uz pomoć vojske čiji ste vi bili ponosni pripadnik.

Naš bi narod rekao “Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada” očito je narod bio u pravu kada je isklesao ovu izreku jer se puno vukova nagledao kako su se umiljato uvlačila u stado a onda naprave pokolj, jer vuk je vuk a nikad jagnje.

Smrt fašizmu sloboda narodu, ponosni pripadnici vojske koja počini genocid i druge teške ratne zločine, sljedbenici i poslušnici presuđenih za udruženi zločinački poduhvat.

Samo da znate ne bojim vas se miševi mekinjaši ni vaših ublehaško, udbaskih metoda pritisaka ucjena, laži i podvala.

Nadživjela je Bosna i Hercegovina i Bošnjaci i veće ublehe i podvale od vas tako da će i vas nadživljeti”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA