Sarajevska Četvorka kreće u oslobađanje ulice od Mustafe Busuladžića

330

Novoizabrani vijećnici u Općini Centar, predstavnici stranaka Četvorke, koja čini većinu u novoformiranom vijeću, za Oslobođenje su potvrdili da će izmjena naziva ulice biti među stavkama rasprave na sjednici Općinskog vijeća.

– Mi u svakom slučaju podržavamo odluku državnog parlamenta. Čim se završi kompletno konstituiranje u našem opštinskom vijeću to će biti jedna od prvih tačaka koja će doći na dnevni red. Nadamo se da će inicijativa ovaj put proći, jer imamo većinu i neće biti nikakvih problema, rekla nam je Amra Zulfikarpašić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Centar.

Denis Challenger, vijećnik SDP-a, za Oslobođenje ističe da još nije stigla informacija da je dostavljena usvojena inicijativa državnog parlamenta.

– Čim stigne, delegirat ćemo tačku za neku od narednih sjednica. Nije se još diskutovalo o ovoj temi, a siguran sam da ubrzo hoće, navodi Challenger.

Vijećnik Naroda i pravde Haris Bašić u razgovoru kaže da će vijećnici zauzeti stav kada stigne zvanična informacija o inicijativi.
– Imamo većinsku koaliciju, tako da ćemo vjerovatno glasati u skladu sa stavom Četvorke, a stav Četvorke u ovom kontekstu se može pretpostaviti. Moglo bi biti promjena imena, ali kad dođe vrijeme, mi ćemo zauzeti stav, to je ozbiljna tema, naglasio je Bašić za sarajevsko Oslobođenje.