SAFF

SDA Srebrenica: Jasno je zašto SDP izbjegava priču o zajedničkom nastupu, vodaju Grujičića po bošnjačkim naseljima…

Facebook
Twitter
WhatsApp

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica zaprepaštena je postupkom lokalnog povjerenika Socijaldemokratske partije (SDP) Ahme Mehmedovića i predsjednika Skupštine općine Srebrenica Salke Tursunovića, naveli su u saopćenju.

Kako pojašnjavaju, zaprepašteni su zbog njihovog “vodanja” načelnika Općine Srebrenica Mladena Grujičića po bošnjačkim naseljima i promovisanje projekata za koje Općina nije ni jednu marku osigurala.
Ističu kako su to su projekti Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

– U izbornoj godini zajedno sa Mladenom Grujičićem vršiti promociju projketa u bošnjačkim naseljima, sa čovjekom koji je protjerao sve Bošnjake iz vlasti, promijenio nazive ulica, najavio promjena naziva grada Srebrenica kako bi pokušao izbrisati sve tragove o genocidu, može neko ko je prihvatio sve srpske narative o progonu svega što je bošnjačko u ovom gradu – naveli su u saopćenju.

Potom su upitali je li na sceni 2020. godina kada je lokalni SDP bio dio srpske izborne kampanje.

– Sada je sve jasno zašto lokalno rukovodstvo SDP-a izbjegava priču o zajedničkom probosanskom nastupu u Srebrenici. Općinska organizacija SDA Srebrenica je svjesna vrlo teške političke situacije u Srebrenici i nismo spremni na kompromis u kojem bi Bošnjaci bili ponovno ponižavani.

Analizirajući dosadašnji tok pregovora i zajedničkom nastupu probosanskih političkih partija u Srebrenici, OO SDA Srebrenica će ipak podržati stav svih bošnjačkih organizacija i udruženja žratva genocida da podrži Hamdiju Fejzića za kandidata za načenika na predstojećim lokalnim izborima – zaključili su.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA