SDS ide sam na izbore u Srebrenici, ne žele podržati Mladena Grujičića

162

Iako je prošle sedmice načelno dogovoren zajednički nastup srpskih stranaka na izborima u Srebrenici od toga očito neće biti ništa, barem kada je SDS u pitanju.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je poručio da ta stranka neće podržati Mladena Grujičića, aktuelnog načelnika i koji je očito trebao biti ponovo kandidat. SDS će ipak imati svog kandidata uz poruku da je Grujičić izgubio povjerenje srpskog naroda.

“Srpska demokratska stranka je uvijek opšti interes, interes srpskog naroda i Republike Srpske stavljala na prvo mjesto i tako će biti i ovaj put na lokalnim izborima u Srebrenici. Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda”, kazao je Šarović.

U tom smislu SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže Milisava Marjanovića za koga su uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu.

Podsjetimo zajednički kandidat većine probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice je Alija Tabaković.