Skanadlozno: BHRT promovira zloglasno mučilište gdje su silovane Bošnjakinje

309

U “Vilinoj vlasi” nema sobe u kojoj žene nisu silovane ili neko ubijen, izjavila je prošle sedmice predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata”, Bakira Hasečić, nazivajući sramnim pozive građanima da iskoriste svoje turističke vaučere tako što će ljetovati u spomenutom hotelu u Višegradu koji je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocida bilo mjesto silovanja žena, odnosno brojnih ubistva.

Samo nekoliko dana kasnije, državna televizija BHT donosi priču pod naslovom “Čekamo vas u Višegradu” u kojem se govori o tome kako koronavirus nije umanjio ponudu turistima u Višegradu, te praktično promovira zloglasni hotel.

Riječ je o izvještaju da je počela promotivna turistička kampanja u okviru koje će biti podijeljeni poklon-vaučeri za boravak u ovoj općini.

“Turistička organizacija je uz podršku Opštine Višegrad obezbijedila poklon vaučere kako bi i na ovaj način privukli više gostiju”, prenosi BHRT.

U prilogu potom o potencijalima Višegrada i “Viline vlasi” govori i Dušica Bukvić, direktorica spomenutog rehabilitacionog centra.

Sličan prilog objavljen je i 22. juna u informativnim emisijama BHRT-a, gdje je, također, spomenuta “Vilina vlas” kao mjesto “za ugodan odmor” u vrijeme koronavirusa.

Pojedine javne ličnosti reagirale su na društvenim mrežama zbog promocije ovog hotela.

(Saff/Radiosarajevo)