četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Srebreničanin ogorčen – Armina Šehomerovića dovode u vezu sa napadom na Vučića: Život mi je ugrožen, tražit ću zaštitu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Muškarac iz Srebrenice, kojeg su mediji doveli u vezu sa napadom na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića 11. jula 2015. godine tokom komemoracije u Srebrenici negirao je bilo kakvu povezanost sa incidentom.  

Armin Šehomerović, kojeg su Nezavisne novine direktno dovele u vezu sa napadom na Vučića, pozivajući se na policijske izvore, rekao je za novinsku agenciju Patria da je tokom komemoracije bio blizu ulaza u Memorijalni centar u Potočarima, nekoliko desetina metara daleko od incidenta, te da nema nikakve veze sa napadom. 

U novinama sam pročitao da se moje ime dovodi u vezu sa napadom na premijera Vučića, ali ne znam ništa više od toga  – rekao je Šehomerović za agenciju Patria.

Mene još niko nije kontaktirao ni iz MUP-a RS ni iz SIPA-e. Nije u redu da se moje ime pominje tako olahko, i bez i jednog dokaza. Živim u Srebrenici, krećem se po gradu, moj život je ugrožen nakon ovakvih natpisa – dodao je Šehomerović. On je rekao da je već razgovarao sa advokatom i da će zatražiti zaštitu. Tvrdi da čak ne može biti ni svjedok napada, jer nije bio blizu delegacije.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) objavila je nekoliko fotografija sa komemoracije u Potočarima 11. jula 2015. godine, kada je napadnut srbijanski premijer. Građane su pozvali da im pomognu u identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom.

Na jednoj od fotografija nalazi se muškarac koji liči na mene, ali uopće ne toliko da bi neko mogao tvrditi da sam to ja – rekao je Šehomerović.

Nakon napada na premijera Vučića beogradski mediji su objavili i fotografije nekoliko drugih muškaraca, koje su, pozivajući se na obavještajne izvore, doveli u vezu sa incidentom. Nešto više od godinu danas kasnije Tužilaštvo BiH je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (42) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad.

Također, Srbiju još uvijek trese skandal, jer su dvojica pripadnika MUP-a Srbije novinaru Aljazeere priznali krajem prošle godine da su bili ilegalno na tajnom zadatku u Srebrenici tokom komemoracije, piše Patria.

Agencija Patria

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA