nedjelja, 1. oktobar 2023 / 16. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Srpski ambasadori Konakoviću: Nećemo te poslušati

Facebook
Twitter
WhatsApp

Srpski ambasadori i konzuli Bosne i Hercegovine uputili su žestoku poruku ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću, a u kojoj mu grubo navode da neće ispoštovati njegove instrukciju svim ambasadama i generalnim konzulatima Bosne i Hercegovine da obilježe 1. mart.

U svom saopćenju ambasadori i generalni konzuli BiH iz reda srpskog naroda negiraju postojanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, iznose lažne informacije o početku rata u našoj zemlji i umjesto agresije navode da se desio građanski rat.

Ovakva praksa ne ide u prilog njegovim najavama da će popraviti loše stanje u Ministarstvu vanjskih poslova u Vijeću ministara koje je zatekao nakon brojnih zloupotreba njegovog prethodnika Bisere Turković, a koja se služila istim metodama i praksom da dodatno uruši odnose tri konstitutivna naroda i vanjskopolitičku poziciju BiH u svijetu – naglašava se u saopćenju.

Saoopćenje su potpisali ambasadori i generalni konzuli BiH iz reda srpskog naroda:

Aleksandar Vranješ, Biljana Gutić Bjelica, Bojan Vujić, Bojana Kondić Panić, Boro Bronza, Vera Sajić, Dragan Jaćimović, Duško Kovačević, Željko Samardžija, Zdravko Begović, Koviljka Špirić, Marko Milisav, Milica Ristović Krstić, Milorad Živković, Siniša Bencun, Siniša Berjan, Siniša Mihailović, Slaviša Ćeranić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA