utorak, 17. januar 2023 / 24. džumade-l-uhra 1444

SAFF

Srpski dobrovoljci počeli borbenu obuku u regionu Zaporožje /VIDEO/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Prvi srpski dobrovoljci u regionu Zaporožje počeli su da prolaze borbenu obuku u regionu u sklopu Dobrovoljačkog bataljona Sudoplatov, javila je agencija RIA Novosti.

„Srpski dobrovoljci, zajedno sa borcima iz Rusije, učestvuju u svim borbenim vježbama na jednom od terena za obuku regiona Zaporožje za dalje učešće u vojnoj operaciji”, navodi se, a prenosi Danas.

„Došli smo da podržimo braću Ruse, kao što se dobro sjećamo događaja koji su se odigrali u Jugoslaviji devedesetih godina. Sjećamo se nepravde koju je NATO pokazao prema Srbiji i situaciji na Kosovu. Stoga smo došli da podržimo ruski narod u njihovoj borbi“, rekao je za RIA Novosti jedan od srpskih dobrovoljaca sa oznakom „Dunav“.

Srpski borac sa pozivnim znakom „Sava“, kaže za RIA Novosti da u dobrovoljačkom bataljonu postoji bratski odnos prema Srbiji – „ruski saborci po oružju“, postoji „potpuno međusobno razumijevanje i jedinstvo stavova“.

„Sada nam je glavni cilj da budemo zajedno sa našom ruskom braćom, da učimo, treniramo i usvajamo iskustvo naše braće“, rekao je Sava odgovarajući na pitanje šta su ciljevi učešća u sukobu i koliko dugo on i njegovi saborci planiraju da ostanu.

Kako je kazao ovi srpski dobrovoljci su u svojoj zemlji služili u vojnoj policiji i majstori su borilačkih vještina.

Bataljon „Pavel Sudoplatov“ je uključio dobrovoljce iz bratske Srbije, koji su stigli u Zaporošku oblast da štite naše granice, napisao je Balicki on na svom Telegram kanalu.

„Momci iz Beograda su prave patriote. Naša braća po oružju su stigla u Zaporošku oblast, iako zakoni Srbije zabranjuju njenim građanima da učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Danas su prvi put stali rame uz rame sa našim momcima, dokazujući svoju privrženost Rusiji i spremnost da se bore protiv nacizma“, rekao je on, prenosi TASS.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA