Stevandić i Lukač hvale Radončića”Konačno da neko iz Sarajeva kaže istinu – da su muslimani ubijali a Srbima zločine pripisivali”!

833

Potpredsjednik Narodne skupštine Reublike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da srpski narod više od 20 godina argumentovano dokazuje i govori o ratnim zločinima koje su počinili muslimani u BiH, pa čak i nad sopstvenim narodom.
-Zbog toga nije novost tvrdnja lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića da je sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćelu ubila bošnjačka državna mafija. Za sve veći broj slučajeva ubistava civila i pripadnika Unprofora dokazano je da su ih počinile muslimanske snage po naređenju političkog i vojnog rukovodstva u namjeri da budu okrivljeni Srbi – rekao je Stevandić.

On kaže da se, nažalost, srpskom narodu nije vjerovalo i morao se čekati Radončić da bi priča o zločinima muslimana bila na određen način ozvaničena.

– Nažalost, svjedočenja kao Radončićevo neće u Federaciji BiH promijeniti svijest koja je zasnovana na mržnji prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, a ne sukobu Radončića i lidera SDA Bakira Izetbegovića – dodao je Stevandić

Radončić je, kao svjedok Tužilaštva u slučaju “Naser Keljmendi” pred Osnovnim sudom u Prištini, izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić najavio dva dana prije smrti.

Isto je uradio Dragan Lukač, minstar unutarnjih poslova RS-a. “Očigledno da se otkrivaju određeni detalji o kojima smo ranije u Republici Srpskoj pričali, kako i na koji način je dolazilo do određenih ubistava u toku i poslije rata koja još nisu otkrivena u Federaciji BiH”, rekao je Lukač novinarima dodajući još jedbnu pohvalu na račun Radončića. “To je korektno od njega kao političara i čovjeka koji na sudu pod zakletvom mora da govori istinu”.