Subhi el-Tufejli: Mi šije smo u službi Amerike i Rusije koji ubijaju muslimane u Halepu /VIDEO/

3045

Bivši generalni sekretar Hezbolaha Subhi el-Tufejli izražava solidarnost sa muslimanima Halepa i narodom Sirije.
Mi u našoj državi preživljavamo veliku tragediju. Doduše mi u Libanonu živimo u sigurnosti, jer eto vlast je u rukama šija. Ali želim podsjetiti i naučiti našu djecu da je ta vlast saučesnik u pokretanju ratova na sve strane. A u ime koga se pkreću ovi ratovi? Radi čije koristi i interesa su pokrenuti ovi ratovi?
Znajte da smo mi u službi Rusije i Amerike i njihovih interesa u Halepu. Nema nimalo sumnje da smo sklopili savez sa Rusima i Amerikancima radi ubijanja muslimana i njihove djece i žena i rušenja njihovih kuća u Siriji.
Recite mi u čiju korist to radimo i kome služimo? Mi šije, koji tvrdimo da slijedimo Muhammeda, s.a.v.s., danas smo u službi Amerike i Rusije.
Stoga, a radi objektivnosti, želim da se obratim svima onima koji će čuti moj govor. Islamski ummet je izložen strašnom neprijateljstvu i zločinu od strane Zapada, bez ikakvog razloga i opravdanja. Amerikanci i Rusi kažu da ratuju protiv terorizma, a Allaha mi, oni lažu! Oni su tvorci tog terorizma i oni su u ime tog terorizma pokrenuli ratove u našim državam da bi ubijeli našu djecu. Halep se ruši i uništava do temelja, neprijateljski avioni neprestano kruže iznad njega i danonoćno bacaju bombe na djecu Halepa. Američki i ruski avioni združeno gađaju i bombarduju muslimansku djecu.
I onaj šija koji ima časti, koji vjeruje i svjedoči da nema boga osim Allaha, neka se pokaje, neka padne na sedždu i zatraži oprost od Allaha, neka ne bude oružje u rukama Amerike i Rusije, neka ne bude izdajnik i neprijatelj muslimanske djece, neka ne bude neprijatelj Kur'anu i Poslaniku, s.a.v.s.
Kunem se Allahom, da su Amerika i Rusija naši neprijatelji!