Tuzlanski ljekari završili humanu misiju u Novom Pazaru

401

Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je oproštajnu posjetu ljekarski tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla na čelu sa prof. dr. Zijahom Rifatbegovićem, koji je dvije sedmice boravio u Novom Pazaru na ispomoći Opštoj bolnici u borbi sa pandemijom koronavirusa.

Tom prilikom, muftija Dudić zahvalio se gostima iz Tuzle u ime Islamske zajednice i stanovnika Novog Pazara što su se, prvenstveno na poziv Mešihata, odazvali u danima najžešćeg talasa epidemije i bili na prvoj liniji borbe za živote i zdravlje oboljelih.

On je naglasio da je Islamska zajednica, nažalost, bila prinuđena zbog pasivnosti rukovodstva Grada Novog Pazara i sandžačkih općina, baviti se i ovim problemima sandžačkog naroda, stavivši sve svoje kapacitete na raspolaganje, na čemu je posebno zahvalio reisu-l-ulemi IZBiH Huseinu ef. Kavazoviću na nesebičnoj pomoći.

Šef tuzlanske medicinske ekipe prof. dr. Rifatbegović zahvalio se svima koji su pomogli dolazak njegovog tima, a naročito Islamskoj zajednici i muftiji Dudiću, kazavši da se kući vraćaju sa novim velikim iskustvom. Njegove kolege su dodale “da smo jedan narod i da im je bilo zadovoljstvo pomagati u teškim danima, te da nikada nisu doživjeli gostoprimstvo i zahvalnost koja im je iskazana u Novom Pazaru”.