petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

U Mostaru obilježeno sjećanje na žrtve genocida: Majke Srebrenice posjetile spomen obilježje žrtvama Uborka i Sutine u Zaliku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Danas su Majke Srebrenice posjetile Mostar gdje je u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici upriličen mimohod i šetnja gradom na Neretvi.

Nakon mimohoda srebreničanke Munira Subašić, Fadila Efendić i Šehida Abdurahmanović posjetile su spomen obilježje u Zaliku gdje su zajedno sa Adninom Hasićem proučile fatihu i odale poštovanje mostarskim žrtvama ubijenim u junu 1992.godine na Uborku i Sutini.

Munira Subašić predsjednica Udruženja “Pokret enklava Srebrenica i Žepa” i Fadila Efendić predsjednica Udruženja “Srebreničke majke” najavile se dolazak na obilježavanje godišnjice od zločina na Uborku i Sutini iduće godine, saopćeno je iz Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992.

Adnin Hasić, predsjednik Zajednice porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992, uručio je zahvalnice Udruženju “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” i Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari za saradnju i podršku programu obilježavanja 30 godišnjice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA