Udruženja žrtava: Pozivamo predstavnike TVSA da upute izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini

304

Udruženje “Žrtava i svjedoka genocida” i Udruženje “Majke enklave Srebrenica i Žepa”  pozvali su danas predstavnike TV SA da upute javno izvinjenje za emitiranje propagandnog filma “Lažni svjedok” kojim se negira genocid nad Bošnjacima.

“Ponovo pozivamo predstavnike TV SA da upute javno izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini zato što su 11.jula 2019.god .u Sarajevu, glavnom gradu BiH,u vrijeme  obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici prikazali film “Lažni svjedok ” koji negira genocid i naslijeđe Haškog suda. ”   “Lažni svjedok ” je prvobitni i radni naziv filma koji je 11. jula prikazan pod nazivom Tužilac, branilac, otac i sin. Film “Lažni svjedok” predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Ne prihvatimo ignorantski odnos i šutnju odgovornih sa TV SA i ukoliko ne upute javno izvinjenje, ne samo da ćemo preduzeti  zakonske mjere da se suprotstavimo negaciji genocida, nego će se TV SA smatrati organizacijom koja podržava negiranje genocida, a svi zaposleni kao saučesnici u negiranju genocida. Za nas žrtve genocida je i svako onaj  koji podržava šutnju i ignoranciju TV SA lažni Valter , pardon “Lažni svjedok” istine o genocidu nad Bošnjacima”.