Uhapšen turski državljanin koji se dovodi u vezu s dvostrukim ubistvom u Zenici

218

Džaner Tajlan, Turčin za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubistva u Zenici uhapšen je u Srednjebosanskom kantonu. Kako je potvrđeno, pronašli su ga i uhapsili pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Srednjobosanskog kantona u mjestu Raško Polje.

– U 13.45 u združenoj akciji pripadnika jedinice za specijalističku podršku, pripadnika Sektora krim-policije MUP-a SBK i PS Busovača, opsumnjičeni je pronađen i uhapšen. Tome je prethodila intenzivna pretraga terena tokom prethodno noći i tokom dana – kazao je glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Tajlan je osumnjičen da je hladnim oružjem – nožem, jučer u Zenici ubio dvojicu trgovaca devizama Ramiza Omerbašića i Arslana Mujića. Nakon toga je bijelim “VW” kombijem pobjegao s mjesta događaja. Podsjetimo, u mjestu Grablje, u općini Busovača, jutros je pronađen kombi, dok je potraga za Taylanom nastavljena.

Kako saznajemo, specijalci upravo transportuju Tajlana (14h) ka Upravi policije MUP-a ZDK, gdje će mu potom biti određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga i “ostatak” predviđene procedure po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca.

(Faktor.ba)