četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Ukrajina: Rusi će prije bijega pretvoriti Herson u grad smrti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Rusija planira pretvoriti Herson u “grad smrti” prije nego što se njihove snage povuku iz tog velikog grada na jugu Ukrajine, objavio je danas Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

“Ruska Federacija želi pretvoriti Herson u grad smrti. Ruska vojska minira sve što stigne, od stanova do kanalizacije. Artiljerijom na lijevoj obali planiraju pretvoriti grad u ruševinu. Tako izgleda “ruski svijet” – došli, opljačkali, proslavili, pobili svjedoke, ostavili ruševine i otišli”, objavio je Podoljak na Twitteru.

Posljednjih tjedana se, podsjetimo, pojavilo više izvještaja u kojima se tvrdi da ruske snage tjeraju Ukrajince iz svojih domova u Hersonu i sami ulaze u njih. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu jučer je u televizijskom obraćanju naredio ruskim snagama povlačenje iz Hersona.

Putinov propagandist o povlačenju iz Hersona: Čekali smo kraj američkih izbora

Vladimir Solovjov započeo je u srijedu emisiju Večer s Vladimirom Solovjovom riječima: “Večeras smo planirali potpuno drugačiji program. Htjeli smo razgovarati o američkim izborima, ali onda smo dobili vijesti iz Hersona.”

Ipak, u glavama propagandista Kremlja sve je to povezano. Solovjov je nastavio sa spekulacijom kako bi povlačenje, da je bilo najavljeno samo dan ranije, možda pomoglo Bidenu i demokratima: “

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA