SAFF

Užasni zločin izraelske vojske nad zarobljenim palestinskim mladićem /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp

U užasnom zločinu koji odražava svu brutalnost izraelske okupacije protiv palestinskog naroda u Pojasu Gaze, izraelski vojnici pogubili su palestinskog mladića koji je bio njihov zarobljenik, a kojeg su natjerali da ode u medicinski kompleks Nasser dok je bio vezan kako bi pozvao ljude da napuste bolnicu. Zaprijetili su mu da se mora vratiti, a ako se ne vrati, oni će upasti u bolnicu i pobiti sve medicinske radnike i sve koji se nalaze u njoj. Također, ucijenili su ga da će ubiti člana njegove porodice kojeg su zarobili zajedno sa njim.

Nakon što je prenio poruku u bolnici Nasser, spomenuti mladić je krenuo prema izraelskim vojnicima. Nakon što je krenuo nazad pogubili su ga sa tri hica, dok se još nalazio u dvorištu bolnice, gdje je umro na licu mjesta. Njegova majka molila ga je da se ne vraća, ali zbog prijetnji okupacione vojske morao se vratiti. Bio je vezanih ruku, na njemu su bili vidljivi tragovi mučenja.


Ovaj užasni zločin je stravični primjer kako izraelska vojska vrši brutalna pogubljenja palestinskih civila u Gazi. Ubijaju sve redom, bez obzira da li se radi o djeci ili odraslima.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA