Velika Kladuša: Policija morala smirivati zavađene efendije

4667

Izvor:Vkportal

Danas oko 13,30 sati dogodio se incident u kući  Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Velika Kladuša . Naime,  grupa kladuških imama su  zbog administrativnih potreba došli su  u kancelariju sekretara Medžlisa IZ Velika Kladuša kada je u prostorije ušao  predsjednik Povjereništva Enver Melkić, inače vlasnik firme „Amelšeh“ iz Velike Kladuše.

Nakon kratke rasprave sa sekretarom Medžlisa Melkić je zatražio od grupe imama da napuste prostorije Medžlisa. U znak vlastite odbrane imami su istakli da su prostorije u kojima se nalaze njihova administrativna baza, te da niko nema pravo da ih udaljava iz ustanove čiji su uposlenici. Nakon toga je Melkić telefonom  pozvao Policijsku stanicu (PS)  Velika Kladuša čiji službenici su  ubrzo došli.Nakon policijskog uviđaja  ustanovljeno je  da imami svojim prisustvom u prostorijama Medžlisa IZ-e Velika Kladuša nisu učinili ništa što bi bilo predmet intervencije.

Kladuški Medžlis je u velikim problemima zbog kojih je i uvedeno Povjereništvo.Osim brutalnih fizičkih napada na imama Selvedina ef. Beganovića iz džemata Trnovi u Velikoj Kladuši  čiji rasplet još nije poznat, jer se ne znaju počinioci ugrožavanja života trnovskog imama, napade i klevete doživljava i Faruk ef. Džakulić iz najvećeg kladuškog džemata Šumatac , kao i dosadašnji predsjednik Medžlisa Arif ef. Erdić. Imamima se prijeti i putem interneta i sms poruka.