subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

VIK isključio vodu Jordanskoj džamiji u Sarajevu pred džumu namaz, imam oštro reagirao!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Imam Jordanske džamije u Sarajevu uputio je oštre kritike na račun preduzeća Vodovod i kanalizacija (VIK) zbog odluke da uoči današnjeg džuma-namaza ovoj džamiji u sarajevskom naselju Grbavica, među ostalima, isključi vodu, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

Imam Pašanović je kazao kako može shvatiti da je takva odluka donesena u slučaju kvara, ali ne i u sklopu redovnog plana isključenja, i to u danu kada je džuma-namaz i kada u Jordansku džamiju brojni dolaze obaviti obaveznu muslimansku molitvu petkom. A upravo je ovaj put, po Pašanoviću, bio takav slučaj.

“To dovoljno govori da smo mi sami sebi najveći dušmani i da trebaju dušmani sa strane da samo malo pomognu… Zašto nije bilo moguće da se ova popravka izvede kad ljudi spavaju i imaju manju potrebu za vodom. Tako je i u drugim segmentima života poput izgradnje i sanacije puteva u gradu itd”, kazao je, uz ostalo, imam Pašanović, i ače punac poznatog učača ilahija.

Dofao je da nije bitno ko je i iz koje stranke na nekoj poziciji već da biramo odgovorne ljude koji će voditi računa o svim aspektima poslova koje obavljaju.

“Allah neće izmjeniti stanje jednog naroda dok se on sam ne izmijeni”, podsjetio je na kur'anske poruke imam Pašanović.

(Nick.ba)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA