SAFF

Vučić i Dodik prijete: Najavljuju katastrofalne posljedice za BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike srpske Miloradom Dodikom.

Ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Obavijestio sam predsjednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti – napisao je Vučić na Instagram nalogu.

Istovremeno, dodao je Vučić, predsjednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Rs.

– Dodik me je upozorio da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posljedice na odnose unutar BiH – naveo je Vučić.

Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. juni u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze.

– Republika Srbija i Republika srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda – rekao je Vučić.

Sastanak sa popovima

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić sastali su se danas sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve. Njihov sastanak je izgledao kao priprema za novi rat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA