SAFF

Vulić: “Insistiranje i trasiranje puta ka islamskoj BiH bili su ključni razlozi za izbor novih partnera sa područja FBiH!”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je jedini pravi put da se partneri koji čine vlast na nivou BiH što prije vrate za pregovorački sto i izrade kodeks ponašanja koji predviđa da se samo dijalogom može doći do rješenja, a ne samostalnim istupima i ignorisanjem Ustava.

“Ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković ne može da isprati svoja obećanja, želje i naredbe koje stižu od međunarodnog faktora. Imajući u vidu veoma snažan pritisak dijela ekstremističkog, bošnjačkog Sarajeva, zatim moćne mreže SDA, raspoređene svuda, onda ne čudi beznađe u koje upada Konaković”, rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je navela da su SNSD i njegovi koalicioni partneri u RS, odgovorni samo građanima RS.

“Podsjetiću da su veliki moćnici lobirali i tražili od lidera SNSD-a Milorada Dodika da SDA ostane naš partner iz FBiH. Nekorektnost, insistiranje i trasiranje puta ka islamskoj BiH bili su ključni razlozi za izbor novih partnera sa područja FBiH. U želji da realizujemo strateški bitne projekte za sve građane u BiH, poštujući potrebe i želje svih naroda, apostrofirajući da Republiku Srpsku ne damo, a tuđe ne diramo i nadajući se da će novi impuls donijeti svima dobro u BiH, SNSD se odlučio za partnerstvo sa Konakovićem i ekipom”, naglasila je Vulićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će se partneri na nivou BiH vratiti dijalogu i krenuti putem koji je dogovoren, koji je obećavajući za sve narode koji žive u BiH.

“Ukoliko ne dođe do dogovora, kompromisa i jasno definisanog obrasca ponašanja, sigurno je samo jedno – bićemo prinuđeni da promijenimo partnere iz bošnjačkog korpusa, dok odnos SNSD-a i HDZ-a ostaje, trajno provjeren i siguran”, rekla je Vulićeva.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA