SAFF

Vulić nazvala američkog državnog sekretara Blinkena “protočnim bojlerom”

Facebook
Twitter
WhatsApp

SNSD-ovci na svim nivoima vlasti zdušno brane odluku svog šefa, ujedno i predsjednika RS-a, Milorada Dodika da svi nivoi vlasti u manjem bh. entitetu prekinu odnose sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije u BiH.

Tako se danas oglasila šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamemtarne skupštine BiH Sanja Vulić, koja je poznata kao “dežurna Dodikova obožavateljica” izjavivši da bi američki državni sekretar Anthony Blinken, “s obzirom na funkciju koju obavlja, trebao odgovorno da se bavi svojim poslom, a ne da se pretvara u protočni bojler dezinformacija koje plasiraju instalirani Bošnjaci u Ambasadi SAD-a u Sarajevu”.

Također, Milorad Dodik danas je uputio poruku ambasadoru SAD u BiH Majklu Marfiju (Michael Murrphy) da sluša pjesme Baje Malog Knindže.

– Ambasadoru Majklu Marfiju preporučio bih da sluša pjesme Baje Malog Knindže – napisao je kratko Dodik na Twitteru.

Pretpostavljamo da je Dodik mislio na pjesmu “Dejtonski sporazum”, koju je spomenuti pjevač napisao povodom potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
U pjesmi on izražava željenje što je sporazum okončao rat i što je Knin “tuđi”.

Američki državni sekretar Antony Blinken komentirao je jučer ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika te uputio poruku građanima Bosne i Hercegovine.

Blinken je poruku uputio na svom zvaničnom Twitter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani Bosne i Hercegovine”, poručio je Blinken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA