Vulin u Banjoj Luci najavio veze specijalnih jedinica Srbije i RS-a

331

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, nalazi se u posjeti Banjoj Luci, odakle je populistički zaprijetio da je svako ugrožavanje sigurnosti i mira u RS-u ugrožavanje sigurnosti i mira u Srbiji.
“Svako ugrožavanje sigurnosti i mira u RS-u je ugrožavanje sigurnosti i mira u Srbiji. Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednaka je nesreća za građane RS-a. Imamo obavezu da sarađujemo, da svakodnevni život učinimo sigurnijim”, izjavio je Vulin.

Najavio je da će 2021. godine biti organizovana prva zajednička veza specijalnih jedinica policije Srbije i bh. entiteta RS, te će se nastaviti školovanje i obučavanje policijskih kadrova.

Naglasio je da će se nstaviti i razmjena obavještajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama koje krše zakon s obje strane rijeke Drine te da se u tom pogledu informacije razmjenjuju svakodnevno.

“Kada je potrebna obuka za bilo koji vid koji Srbija može da pruži, svi sigurnosni kapaciteti Srbije stoje na raspolaganju RS-u. RS je naš prioritet, sigurnost građana ovdje nam je važna kao i sigurnost građana Srbije”, istakao je Vulin.

Kada je riječ o ilegalnim migracijama, rekao je da se s tim zlom i nevoljom moraju boriti zajedno.

“Prijetenje terorizma nikada nisu male, moderni svijet je globalno selo u kojem se svako zlo može desiti”, poručio je Vulin.