Xavier Bougarel: Zašto Damir Arnaut ne traži promjenu imena puta Mladih Muslimana u Sarajevu?

393

A ko bi drugi upozorio Damira Arnauta ako ne francuski „islamolog“ Xavier Bougarel. Samo on može ukoriti Damira Arnauta zato što nije prepoznao pravu metu. Arnaut je izletio pred rudu pa je okrivio Husejna ef. Đozu koji nije „kriv za genocid“ (Holokaust). Đozo je „preporodio Islamsku zajednicu 1960-tih godina i igrao je vrlo pozitivnu ulogu u prilagođivanju islama uslovima modernog društva“, poučava Bougarel neznalicu Damira Arnauta o historiji njegove bosanske nacije. Morao je Bougarel Arnautu to objasniti jer su ga pitali iz historiografija.ba: Šta mislite o zahtjevu Damira Arnauta da se zabrani korištenje imena Huseina Đoze za neku ulicu ili školu?

Xavier Bougarel: Zašto Damir Arnaut ne traži promjenu imena puta Mladih Muslimana u Sarajevu, znajući da su neki članovi tog pokreta bili SS-imami u Handžar diviziji?

Dakle, dragi moji Bošnjaci, priča o Đozi i ostalim, koje je Arnaut označio kao „fašiste“ u Bošnjaka nije zbog njih, već zbog „Mladih muslimanima“ na čelu s Alijom Izetbegovićem, koji je stao na put fašistima, koji su imali namjeru da jednu trećinu Bošnjaka pobiju, jednu trećinu pokrste, a jednu trećinu protjeraju iz Bosne. A potom da Bosnu podjele između sebe i jave Europi da je opasnost od islama i muslimana konačno otklonjena. Da kažu Europi da su našli „konačno rješenje“ („Final Solution“) za bosanske heretike, koji su oduvijek prkosili Europi svojim slobodarskim i nepokolebljivim duhom.

Francuski „islamolog“ Xavier Bougarel je shvatio koliku je grešku Damir Arnaut napravio, ali je, istodobno, i zadovoljan jer osuda Đoze i ostalih je bila samo proba do pogotka u glavnu  metu, a to su „Mladi muslimani“. 

Ovaj mali pokus na slučaju Husejn ef. Đoze pokazao im je koliko su Bošnjaci u parlamentu bosanske države porozni i providni da pored njih može proći svaka optužba protiv Bošnjaka kako iz prošlosti tako i iz sadašnjosti i budućnosti. 

Profesor Xavier Bougarel je održao pravu lekciju Damiru Arnautu, koji sad zna šta mu je činiti. Odmah, dok je gvožđe vruće, treba kaliti Bošnjake u parlamentu bosanske države da prespavaju inicijativu za „promjenu imena puta Mladih Muslimana u Sarajevu“ jer to smeta fašistima. Smeta im zato što hoće da svoj „udruženi zločinački poduhvat“ protiv Bošnjaka relativiziraju na način da su Bošnjaci isti kao i oni.  

Izvor: Dr. Mustafa Cerić – kompletan tekst možete pročitati na ovom LINKU