SAFF

Zapaljen mu automobil: Novinar “Stava” napadnut i otet u Crnoj Gori

Facebook
Twitter
WhatsApp

U toku službenog putovanja u Crnu Goru novinar “Stava” Sanadin Voloder je u četvrtak 16. februara, nakon povratka sa Cetinja, oko 23 sata, preživio razbojništvo, otmicu, prijetnju smrću i otuđenje vozila koje je narednog dana policija pronašla zapaljenog.

– Nakon posjete Cetinju, gdje sam radio reportaže za mjesečno izdanje “Stava” i druženja s divnim domaćinima te potom promocije moje knjige, u povratku se desio nemili događaj. Razbojnik Luka Bojović na silu je ušao u moje vozilo i prisilio me uz prijetnje da ga vozim prema Danilovgradu. Od početka je govorio izrazito povišenim tonom uz upućivanje uvreda, fizičko nasrtanje i razne prijetnje. S obzirom da je bio izvan kontrole, pijan, vjerujem i drogiran, a kurpulentnije građe, moja procjena je bila da ne ulazim u fizički kontakt s njim. U jednom trenutku je nazvao nekog svog “kuma” i hvalio se mojim zarobljavanjem. Nakon toga mi je oduzeo naočale, što mi je poprilično otežalo vožnju. Zatim mi je prijetio smrću, ako ga prijavim policiji te vađenjem ključa u vožnji nakon čega me prisilio da zaustavim vozilo i izađem. S mojim autom se odvezao u nepoznatom smjeru, a narednog dana policija ga je našla zapaljenog – izjavio je Sanadin Voloder, piše “Stav”.

On se zahvalio na susretljivosti i podršci prijateljima i poznanicima, Islamskoj zajednici u Crnoj Gori te istakao profesionalan odnos policije i tužilaštva.

– Također, ambasador BiH u Crnoj Gori i osoblje ambasade se uključilo u slučaj te su izvršili potrebnu proceduru za pasoš koji je izgorio u automobilu. Policija ga je već u petak uhapsila i imao sam s njim susret u policiji – rekao je Voloder.

Crnogorski mediji su objavili policijsko saopćenje u kojem je ukratko opisan slučaj koji je prijavljene policiji 16. februara.

U saopćenju stoji da se Sanadin Voloder svojim vozilom odvezao ka Podgorici s licem S. Š. (58) i da su se tokom ove vožnje zaustavili na jednom autobuskom stajalištu poslije kružnog toka ka Nikšiću, gdje im je prišlo nepoznato lice koje im je kazalo da idu odatle jer ne mogu tu da se zadržavaju te je nakon nekog vremena ovo lice ušlo u vozilo kod Sanadina Volodera i naredilo mu da isto stavi u pogon i da vozi prema Danilovgradu.

– Tokom vožnje ovo nepoznato lice je omalovažavalo oštećenog. Po dolasku u mjesto Komani tada nepoznati izvršilac je naredio oštećenom da izađe iz vozila te mu je uputio riječi prijeteće sadržine po njegov život i tijelo, ukoliko bi o ovom događaju bilo šta rekao policiji, nakon čega se udaljio prema Danilovgradu. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su odmah preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, raspisali potragu za navedenim vozilom, s događajem upoznali tužioca, te intenzivnim radom na terenu došli saznanja o identitetu izvršioca. Vozilo je pronađeno zapaljeno i uništeno u mjestu Bajramovica, opština Cetinje – stoji u saopćenju Uprave policije.

Kasnijom policijskom obradom je utvrđeno da je riječ o Luki Bojoviću (18) od ranije poznatog policiji. Bojović je uhapšen i zadržan u pritvoru.

Bojović je iz Danilovgrada i njemu se nakon konsultacija s postupajućim tužiocem na teret stavljaju krivična djela oduzimanje motornog vozila i uništenje i oštećenje tuđe stvari i on je lišen slobode, saopćili su iz policije.

Novinar Sanadin Voloder je dežurnoj tužiteljici uložio prigovor jer je izostavljena kvalifikacija “prijetnja smrću”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA