SAFF

Zastrašujuća svjedočenja o zločinima izraelske vojske u Gazi: Jednu ženu su silovali dva dana dok nije izgubila sposobnost govora

Facebook
Twitter
WhatsApp

Palestinski aktivisti objavili su šokantnu priču o silovanju trudne žene od strane izraelskih vojnika u medicinskom kompleksu Al-Shifa u gradu Gazi.

Aktivisti su citirali muža žene koju su okupatorski vojnici silovali: “Naredili su joj da se skine i počeli su je tući. Vojsci je rekla: ‘Trudna sam u petom mjesecu, nemojte me tući.’ Zatim su je nastavili tući, a nakon nekog vremena izveli su sve žene osim trudnice i njene djece. Odveli su je pred Muž i djecu gdje su je silovali. Muškarcima su naredili da ne zatvaraju oči jer će ih strijeljati.

Ovo svjedočenje podudara se s otkrićem Palestinke po imenu Jamila Al-Hassi, koja je bila pod opsadom u blizini medicinskog kompleksa Al-Shifa, da su izraelski vojnici vojske silovali žene i ubijali ih u blizini kompleksa.

Ona je u telefonskom razgovoru za Al Jazeeru u subotu rekla da su okupacijske snage palile i ubijale cijele porodice. Dodajući da su okupacijske snage spalile zgradu u kojoj su bili zatvoreni stanari.

Izjavila je: “Nemamo čak ni vode da prekinemo post i ne znamo kamo da idemo.”


Također, kanadski liječnici koji volontiraju u Gazi prijavili su da su žene seksualno ponižavane od strane izraelskih okupacijskih snaga pred njihovim porodicamau. klinička profesorica medicine dr. Aliya Khan je prenijela svjedočenja kanadskih doktora o strahotama iz bolnica u Gazi.

“Žene u Gazi se siluju, a to se ne istražuje niti prijavljuje”, upozorava profesorica Khan. “Ntko o tome ne govori u zapadnim medijima. Upravo sam primila izvještaj od našeg kanadskog medicinskog kolege na terenu u Gazi da je bolnica Al-Khayr, koja se nalazi pored bolnice Nasser, napadnuta.

Bolničar je obavijestio doktora da su ženu silovali dva dana dok nije izgubila sposobnost govora. Drugoj ženi u bolnici Nasr izraelski vojnici su svukli odjeću pred njenim mužem i bratom, a kada je jedan od njih skinuo odjeću da je pokrije, izraelski vojnici su ubili i njenog brata i muža. Ovo su vjerodostojni izvještaji kanadskih liječnika koji rade u Gazi”, kaže prof. Khan.

“Pozivamo naše čelnike i UN da istraže te ratne zločine,” dodaje ona, “Međunarodni sud pravde je potvrdio da se sprovodi genocid, te je zatražio od Izraela i Sjedinjenih Država da odmah zaustave te napade. Međutim, ne samo da su nastavili napad na civilno stanovništvo u Gazi, već su ga i intenzivirali uz potpuno zanemarivanje Međunarodnog suda pravde.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA