ponedjeljak, 21. novembar 2022 / 27. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Žbanić: “Sporazum podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon što su u Centrali Socijaldemokratske partije (SDP) stranke Osmorke potpisale sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat, oglasila se bh. redateljica Jasmila Žbanić.

– Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove “Trojke” dali za daljnji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BiH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike – napisala je Žbanić na Facebooku.

Stranke Osmorke saopćile su danas, da će u petak 25. novembra, u Parlamentu Bosne i Hercegovine sporazum o koaliciji potpisati Nermin Nikšić, u ime Osmorke, i Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA