SAFF

Zlatan Begić: Schmidt nam je istetovirao bijele trake, kandidatski status je dimna zavjesa

Facebook
Twitter
WhatsApp

– Nama su u Dejtonu svezali bijele trake oko ruku i u momentu kada treba da krenemo prema Evropi i demokratiji, visoki predstavnik Christian Schmidt u izbornoj noći je te bijele trake istetovirao na naša tijela i naše ruke – istakao je na FTV-u Zlatan Begić, zastupnik Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

– Ova bijela traka je znak da nas je on dodatno obilježio, produbio diskriminaciju u BiH, ali i simbol naše borbe koju ćemo provesti. Imam namjeru da mi, Bosanci i Hercegovci, udarimo pečat na njegovu karijeru. To je čovjek koji je donosi rasistički motivirane zakone, cementirao etničke podjele i diskirminaciju i, na koncu, tetovirao bijele trake na našu ruku – rekao je Begić koji je u emisiju došao sa bijelom trakom oko ruke na kojoj je pisalo “apartjehd”.

Smatra da je kandidatski status dimna zavjesa.

– Kandidatski status zapravo ne znači ništa. Možete biti kandidat godinama. Ja sumnjam, a imam i neke informacije da je ovo scenografija gdje mi treba lakše da progutamo ovo što nam je namijenio gospodin Schmidt – rekao je Begić za FTV.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA