Zvornička bolnica dobila tunel za dezinfekciju: Donacija firme ‘Jezero Plast’

Firma Jezero Plast d.o.o. osnovana je 2003. godine, kao prva poslijeratna povratnička firma, koju je osnovao Smajo Kapidžić iz povratničkog naselja Divič kod Zvornika. Ova uspješna kompanija bavi se proizvodnjom, distribucijom i ugradnjom plastične stolarije i građevinskog materijala

700

Zahvaljujući donaciji firme Jezero Plast d.o.o., zvornička bolnica dobila je tunel za dezinfekciju. Svi koji ulaze u zvorničku bolnicu uključujući i zaposlene dužni su proći kroz tunel što će uz trijažu koju svakodnevno vrše naši medicinski radnici na trijažnim punktovima značajno smanjiti rizik od unošenja virusa u bolnicu. Kompletni troškovi održavanja što podrazumjeva i dezinfekciona sredstva koja se koriste tokom procesa dezinfekcije su dio navedene donacije.

Pored tunela za dezinfekciju firma Jezero Plast d.o.o. Zvornik donirala je i 50 zaštitnih vizira kao i 500 zaštitnih maski.

Iz zvorničke bolnice su se zahvalili na humanom gestu, koji u mnogome može pomoći zaštitu ljudi u ovoj regiji.

Firma Jezero Plast d.o.o. osnovana je 2003. godine, kao prva poslijeratna povratnička firma, koju je osnovao Smajo Kapidžić iz povratničkog naselja Divič kod Zvornika. Ova uspješna kompanija bavi se proizvodnjom, distribucijom i ugradnjom plastične stolarije i građevinskog materijala.