AKOS će uvijek biti na strani istine a protiv svih društvenih anomalija i pokušaja unošenja nereda i smutnje u redove Bošnjaka

308
25493a48752452fd33946acc662a7c92 XL

U proteklom periodu su pojedini mediji iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta prenijeli navodne informacije iz Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po kojima ova sigurnosna agencija vrši provjere pojedinih bošnjačkih nevladinih organizacija u vezi regrutovanja mladića iz Bosne i Hercegovine za ratovanje u Siriji. Među njima se navode i AKOS i njegove pridružene članice. Ovim putem rukodovstvo AKOS-a i njegovih pridruženih članica (Svitanje, Selsebil, Put znanja i Vatan) obavještava javnost da naša Asocijacija nije podržavala niti podsticala svojim tekstovima niti na neki drugi način bilo koga da ide u rat u Siriju. Naprotiv, na našoj web stranici smo objavljivali tekstove kojima smo željeli ukazati na opasnost takvog čina i njegovih posljedica.

AKOS kao društveno odgovorna organizacija radi na promociji istinskih vrijednosti i nastoji doprinijeti poboljšanju opće društvene situacije putem svojih projekata. Svojim aktivnostima pomažemo siromašne, obezbjeđujemo stipendije studentima, promovišemo kulturu i tradiciju Bošnjaka, te putem svoje web stranice afirmišemo pozitivna društvena kretanja.

Ovim putem naglašavamo da je naš rad javan, zakonit i transparentan te da nemamo šta kriti ni od koga pa ni od agencija za provođenje zakona. Mi smo spremni u bilo kojem trenutku biti podvrgnuti kontroli bilo koje državne agencije.

AKOS će nastaviti raditi na svojim programskim ciljevima i uvezivanju bošnjačkih nevladinih organizacija radi zajedničkog rada na očuvanju bošnjačkih i univerzalnih vrijednosti. AKOS će uvijek biti na strani istine a protiv svih društvenih anomalija i pokušaja unošenja nereda i smutnje u redove Bošnjaka.

Pozivamo medije na opreznost pri prenošenju navedenih i drugih tendencizonih informacija i insinuacija, jer iste mogu imati negativne posljedice u javnosti.

Akos.bA