ČAMPARA ODGOVORIO MAŠIĆU: „SDP poput političkog invalida traži štake. Ne smije sam izaći na izbore“!

1

Damir Mašić, predsjednik KO SDP Sarajevo, najavio da će “sarajevska šestorka” na lokalnim izborima izaći sa zajedničkim kandidatima koji će se suprotstaviti načelničkim kandidatima SDA u sarajevskim općinama, na šta je Aljoša Čampara iz SDA kazao kako ga takva ideja ne iznaneđuje te da nije ni očekivao da SDP pokuša okupiti saveznike kako bi u Banjoj Luci osvojili ne vlast nego makar jedan mandat u gradskoj skupštini.

Član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Aljoša Čampara kazao je za „Slobodnu Bosnu“ da ga nimalo nije iznenadila „prijetnja“ Damira Mašića iz SDP-a da će na predstojećim lokalnim izborima „sarajevska šestorka“ izaći sa zajedničkim načelničkim kandidatima u sarajevskim općinama protiv kandidata SDA.

-Bio bih iznenađen da je Mašić najavio kako će šestorka izaći zajedno npr. u Banjoj Luci i suprotstavit se Dodikovom kandidatu, ili primjerice u nekoj općini zapadne Hercegovine i suprotstaviti se Čovićevom kandidatu. To bi me zbilja iznenadilo. Međutim, to je od njih nerealno očekivati. Mašić i njegov SDP jasno pokazuju da se ne bore za državu nego za vlast i zato spremaju ofanzivu na sarajevske općine pri čemu ih uopće ne zanimaju općine s većinskim srpskim ili hrvatskim stanovništvom. Tamo SDP-a nema ni u tragovima. Tamo im nimalo ne smeta destruktivna vlast SNSD-a i HDZ-a, nego im isključivo smeta pro-bosanska, patriotska vlast SDA, kazao je Čampara.

Čampara ne vjeruje u mogućnost da „sarajevska šestorka“ izađe zajedno na lokalne izbore u Sarajevu bez obzira koliko na tome SDP insistirao.

-Moguće da će se udružiti dvije ili maksimalno tri stranke protiv SDA, ali SDA je dovoljno jaka da ih pobijedi kao što ih je pobijedila i na proteklim izborima i kao što će ih pobijediti na svakim budućim izborima iz prostog razloga što se SDA bori za državu dok se SDP bori za vlast i to vlast. Takvom politikom SDP se trajno samodiskvalificirao iz ozbiljne politike.

Čampara je uvjeren da se SDP plaši samostalno izaći ne izbore i stoga, poput političkog invalida, traži štake.

-Na posljednjim izborima u Sarajevu, SDP je pod vođstvom Mašića doživio potpuni krah. Bili su tek peta stranka po broju osvojenih glasova, sa samo tri zastupnika u Skupštini Sarajevskog kantona. Mašić zna da SDP danas u Sarajevu kotira još lošije i moglo bi im se desiti da ne pređu izborni plag. Stoga panično traže saveznike nadajući se da će zaustaviti i prikriti dramatični pad podrške glasača, zaključio je Čampara.