Ekskluzivno: Galijašević od Vlade RS svaki mjesec primi 2.700 KM za širenje laži o Bošnjacima

5388

Izvor: Faktor.ba

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu, Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica (ovu agenciju je osnovala Vlada Republike Srpske), na čijem čelu je Milorad Kojić. Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci.  U članu 1. Ugovora navode se sljedeći zadaci Dževada Galijaševića:

“Istraživanje ratnih zločina počinjenih po vjerskoj osnovi u periodu od 1992. – 1995. godine na prostorima bivše Jugoslavije.
Analiziranje strukture i ideološke osnove oružanih formacija koje u osnovi ratovanja radikalno – vjerske ciljeve.
Analiziranje sistema komandovanja i upravljanja radikalnim vjerskim strukturama sa vojnom organizacijom i ulogom.
Organiziranje regionalnih organizacija i savjetodavnih tijela za borbu protiv svake vrste vjerskog radikalizma sa naglaskom na borbu protiv terorizma i multinacionalnih terorističkih organizacija i druge poslove koje odredi naručilac poslova”.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor