Goran i Mirjana iz Aranđelovca bore su redovima Idiša u Siriji!

6076

Bračni par Goran (48) i Mirjana Pavlović (46), iz sela Bosuta kraj Aranđelovca, već skoro godinu dana nalaze se u Siriji u redovima Idiša!

Goran (48) i Mirjana Pavlović (46) iz sela Bosuta prešli su na islam i uzeli imena Abdulah Džebel i Merijem. Na ratištima u Siriji evidentirano je 20 državljana Srbije, od kojih je petero poginulo. Goran Pavlović je početkom devedesetih bio zaposlen u Vojsci Srbije, a u Siriju je otišao u novembru prošle godine.

Pavlović je poslije prelaska na islam mijenjao ime nekoliko puta, sada se zove Abdulah Džebel, a Mirjana – Merijem. On je u Siriju otišao sredinom novembra preko Kosova, a ubrzo za njim i Mirjana preko Sandžaka. On je bio zaposlen u Vojnotehničkom institutu do 1995. godine, imao je čin poručnika, potom je napustio Vojsku i počeo da radi kao carinik. I tu je dao otkaz i počeo da vozi taksi u Beogradu.
Pavlović je na islam prešao 2002. godine, preko prijatelja Beograđanina. Molio se u beogradskoj džamiji, izučavao Kur'an, otišao na hadž u Meku… Sa suprugom i kćerkom jedno vrijeme je živio u Gornjoj Maoči.

Alo.rs