Grupa mladića spriječila Dodika da govori kod manastira Moštanica

4181

Izvor: Blog Slobodan Vaskovic

Incident se desio 18. avgusta naveče, kada je Dodik pokušao da se popne na binu i održi govoranciju, ali ga je u tome spriječila grupa mladića. Došlo je do verbalne rasprave i komešanja, ali sve je završilo na tome.

„Ti se ne možeš obratiti“, rekao je jedan iz grupe mladića, koji su spriječili Dodika da se popene na binu i obrati narodu.

„Ja sam predsjednik republike“, odgovorio je Dodik.

„Neka si predsjednik republike, nisu posjetio ni opštinu, a dok si ti u ratu švercovao cigare, moj otac je poginuo i možeš proći samo preko mene mrtvog“, odgovorio mu je mladić.

Nakon toga, Dodik se okrenuo i otišao u šator, koju je postavio SNSD. Pod šatorom je bilo 650 ljudi, dok je pod SDS-ovim šatorom bilo 1400 ljudi.

Dodik je, prema pouzdanim informacijama, trebalo da obznani da će uskoro doći do promjene skupštinske većine u Dubici, jer mu je tako obećao Pantelija Ćurguz, novopečeni SNSD-ovac.

Niti je to Dodik uspio obznaniti niti će doći do promjene u skupštinskoj većini u Dubici, koju predvodi Srpska demokratska stranka.

Ovo je prvi put u osam i po godina njegove vladavine da je naišao na otvoren otpor građana, koji su ga spriječili u njegovim nakanama.

Očito je da se u Republici Srpskoj mnogo toga promijenilo, a još je očitije da će kampanja obilovati incidentima, koji bi, nažalost, mogli biti i na granici fizičkih sukoba.

Nije ovo jedini debakl koji je SNSD doživio uoči Preobraženija.

Fijasko je doživio i skup SNSD-a u dvorani Obilićevo, gdje je Igor Radojičić predstavio kandidate Gradskog odbora stranke Banjaluka za parlamente RS i BiH. Dvorana je bila poluprazna, a ovaj debakl ne mogu umanjiti ni usiljeni osmjesi banjalučkih perjanica SNSD-a.