Ko o čemu pederi o Saffu

316
A71CA44A-76F5-4A93-8C2D-CAEA5C04C778 mw1024 n s

Prije petnaestak dana objavili smo tekst „Hoće li se i bh. političari uskoro morati ljubiti kako bi ugodili pederima?”. U spomenutom tekstu prenijeli smo događaj iz iz Italije, gdje su se italijanski parlamentarci u po parlamenta istospolno ljubili a sve kako bi ugodili pederima, odnosno kako bi pružili podršku usvajanju novog zakona o homoseksualnim osobama. ” Na desetine italijanskih zastupnika i zastupnica stranke Pokret 5 zvjezdica prošle su sedmice organizovali masovni ‘poljubac’ kao podršku LGBTQ osobama te pozvali na jače zakone za zaštitu prava LGBTQ populacije. Parlamentarna rasprava je prekinuta kada se više desetina političara počelo međusobno grliti i ljubiti”. Ovaj tekst smo stavili u kontekst društveno – političke stvarnosti Bosne I Hercegovine i postavili pitanje hoće li se i bh. političari uskoro morati ljubiti kako bi ugodili pederima. Na ovo ubitačno pitanje i citirani tekst danas smo dobili reakciju Žalbene komisije Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini, koja je donijela odluku da se usvoji žalba Borke Rudić, jer smo, navodno, diskriminirali pedere koristeći izraze u tekstu pederizam, pederisti i pederističke integracije. „ Vijeću za štampu u BiH obratila se gđa Borka Rudić povodom teksta „Hoće li se i bh. političari uskoro morati ljubiti kako bi ugodili pederima?” objavljenog 24.09.2013. godine u magazinu “Saff”, zbog, kako žalbenica navodi, ‘neprimjerenog rječnika kojim se nazivaju homoseksualci’. Povodom navoda iz ovog teksta, gđa Rudić u svojoj žalbi navodi : ‘Tekst se odnosi na predstojeću Paradu ponosa u Beogradu. Smatram kako su vađenje iz konteksta veoma problematične izjave jednog od srbijanskih zvaničnika, pominjanje događaja iz nekih evropskih zemalja u vezi sa homoseksualcima i dovođenje tih događaja u bh. kontekst, neopravdano širenje neprijateljstva prema gej populaciji i huškanje'”, zaključuje Žalbena komisija Vijeća za štampu u Bosni i Hercegovini uz konstataciju da su usvojili žalbu protiv Saffa. A šta smo mogli drugo očekivati od Komisije u kojoj glavnu riječ vode Borka Rudić, Miodrag Živanović, Dražen Zubak, Nada Arsenić, još jedna Nada Dalipagić, Milan Šutalo i tri bošnjačka poslušnika Enes, Fuad i Faruk.

Zanimljiva je ova žalbenica Borka Rudić. Ne treba biti previše informisan niti pametan pa shvatiti da se Borka nada da će joj žalba protiv Saffa dobro doći u ovo vrijeme besparice, šalteri pederskih donator za naplaćivanje lojalnosti otvoreni su 24 sahata.

Borkina žalba da Saff nije smio objaviti, kako ona kaže, problematičnu izjavu jednog od srbijanskih zvaničnika niti spomenuti ljubljenje italijanskih parlamentaraca, kako ne bi uvrijedili pedere je čista besmislica. Još veća besmislica je usvojiti ovakvu žalbu.

http://www.saff.ba/bih/320-hoce-li-se-i-bh-politicari-uskoro-morati-ljubiti-kako-bi-ugodili-pederima