Mektić obećao da više nema hapšenja bez čvrstih dokaza, a šta je sa Abu Hamzom?

92

Dragan Mektić, aktuelni ministar sigurnosti BiH ovih dana se pohvalio da više neće dozvoliti da se u BiH bilo ko hapsi bez jasnih dokaza.”Praksa hapšenja bez čvrstih dokaza mora prestati. Ne možete nekoga goniti zbog neosnovanih indicija i pretpostavki da je počinio krivično djelo. Naši građani šikanirani su od policijskih i pravosudnih struktura, a na kraju se ispostavi da od silnih optužbi nema ništa”.
Da podsjetimo ko je Dragan Mektić. To je čovjek koji je najzaslužniji što Imad Al Husin – Abu Hamza robija sedmu godinu zatvora iako nije počinio nijedno krivično djelo. Mektić je odbijao i uporno odbija i svako upozorenje javnosti da se Abu Hamza progoni samo na osnovu indicija i bez čvrstih dokaza, da čovjek nije počinio nijedno krivično djelo.
Da bismo vjerovali da Mektić govori istinu trebamo prvo vidjeti Abu Hamzu na slobodi. Do tada ćemo Dragana Mektića smatrati običnim političkim prevarantom, a njegovo obećanje ćemo razumjeti kao najavu da će od nezakonitih hapšenja biti zaštićeni samo oni iza kojih stoji Dragan Mektić. A to sigurno nisu Bošnjaci i Abu Hamza.