Muftija Dedović upozorio mostarske Bošnjake: Još uvijek je tih naš glas u ovoj prenaglašenoj hrvatskoj političkoj dominaciji”

896

Skupština Medžlisa IZ-e Mostar održala je sjednicu 24. februara. Nakon usvajanja izvještaj o radu za 2018. godinu i plana rada za 2019., na kraju Skupštine zastupnicima i članovima Izvršnog odbora obratio se i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović koji je upozorio je na sve prisutnije pojave letargičnih odnosa u bošnjačkom korpusu spram aktuelnih društveno-političkih kretanja u Mostaru i Hercegovini. „Islamska zajednica je bila i bit će snažan glas našeg dostojanstva, naše časti i nikad neće prezati da kaže i iznese svoj stav koji je u prilog našoj opstojnosti na ovim prostorima. Uvijek ćemo dići glas kada je upitanju ugrožavanje i ličnih i kolektivnih prava našega naroda. Pozivamo danas da naši politički predstavnici budu mnogo odlučniji, mnogo jasniji i glasniji. U posljednje vrijeme ne čujemo nekih snažnijih glasova. Još uvijek je tih naš glas u ovoj prenaglašenoj hrvatskoj političkoj dominaciji koja igra igru nad ovim gradom i regijom.

Naš glas mora biti jak, mora biti artikuliran i mi se nećemo libiti da to ističemo i da na to ukazujemo. Nećemo posustati ni u zaštiti interesa i prava Islamske zajednice. Vakuf je sveto, neotuđivo pravo. Ko god bude stao na taj put i ko ga bude ugrožavao suprostavit ćemo mu se, jer to je to naša zadaća pred Bogom dragim i mi ćemo na tome ustrajati“, poručio je muftija Dedović.