Psu koji je pretraživao saudijski konzulat zabranjen ulazak u rezidenciju konzula

958

IslamBosna.ba- Melo, kadaver pas policije Istanbula navodno je reagovao na ormar u saudijskom konzulatu, a zatim mu nije dozvoljeno da pretraži rezidenciju saudijskog generalnog konzula. Psi obučeni kadaver metodom su zapravo psi forenzičari, jer mogu nanjušiti ljudske ostatke zakopane duži niz godina, tragove krvi, pa su tako korisni u pronalaženju, naprimjer, žrtava zločina ili teško ozlijeđenih ljudi u prirodi.

kadaver pas je lajao ispred ormara u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a bio je dio turskog tima koji je pretraživao prostorije gdje je ubijeni novinar Džemal Hašugdži nestao 2. oktobra. Vjeruje se da su ostaci Hašugdžija, ili njegovi dijelovi, u jednom trenutku bili u ormaru u konzulatu, prenosi Jeni Šefek, turski list blizak vladajućoj stranci,

Melo je pomagao u slučajevima nestalih osoba u Mersinu, Adani, Hataju i Denizliju, kada je i brzo locirao tijela.

Tvrdnje dolaze nakon što je saudijski državni tužitelj Saud el-Mudžib završio svoju inspekciju saudijskog konzulata u Istanbulu, gdje je ranije ovog mjeseca ubijen Hašugdži, a također je održao sastanke sa državnim tužiteljem Turske i turskim obavještajnim dužnosnicima.

Mudžib još uvijek nije dao nikakve jasne informacije o 18 osumnjičenih osoba koje su uhapšene u Saudijskoj Arabiji zbog Hašugdžijeve smrti, naveli su turski sigurnosni izvori. Na pitanja o timu ubica nisu zadovoljavajuće odgovorena, dodali su izvori za turski list Jeni Šefek.

IslamBosna.ba