SAFF

Salkić: Vojine, o prošlosti i budućnosti govori na vaskršnjem svesrpskom saboru, a ne meni čiji je otac život dao za zemlju

Facebook
Twitter
WhatsApp

Vojin Mijatović, dopremijer Federacije s mjestom prebivališta u Republici Srpskoj, opet nam dijeli lekcije iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Lekcije koje je naučio dok je iz dijaspore posmatrao kako srpsko-četnički agresor čini zločine i genocid nad Bošnjacima, kaže u reakciji Sandi Salkić, tasupnik NES-a u Parlamentu FBiH.

“Mijatoviću, nisu nas Bošnjake prevarili i prodali naši lideri i komandanti, borci od kojih su se mnogi vratili iz dijaspore i dali svoje živote za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, poput mog oca. Oni su nas predvodili u odbrani BiH, u borbi protiv agresora koji je imao samo jedan cilj, da nas istrijebi.

Očito nisi ni ti prevario ni izdao nekadašnjeg lidera/nadređenog, Milorada Dodika, danas koalicionog partnera, jer samo on ima koristi od te tvoje opasne priče o izjednačavanju zločinaca i žrtava, relativiziranju zločina, prekrajanju historije i izjednačavanju krivice.

Znamo da ti je danas, kao i onomad u dijaspori, mnogo ugodnije dok upravljaš sa šest milijardi maraka budžeta Federacije, koji su zaradili većinom Bošnjaci nego u entitetu RS gdje si prijavljen boriti se za jednaka prava svih građana, posebno Bošnjaka, boriti se protiv maltretiranja bošnjačkih povratnika, Dodikovog divljanja i otvorenih nasrtaja na državu BiH.

Zato, ako ne želiš da nosiš epitet bjelosvjetske ublehe prestani Bošnjacima držati lekcije, a očito sve kako bi skrenuli pažnju s činjenice da Bošnjake zadužujete za stotine milione KM iako ste naslijedili šest milijardi budžeta, da uništavati javne profitabilne kompanije poput „Elektroprivrede BiH“, koja je po prvi put u minusu, da ponižavate penzionere…

Ako ne želiš da te narod i dalje ne doživljava kao još jednu ublehu, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti progovori na pravom mjestu, a ne meni čiji je otac dao život za ovu zemlju.

A, ima li boljeg mjesta za to od najavljenog vaskršnjeg svesrpskog sabora?, navodi Sandi Salkić, zastupnik NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA