Rusija traži od Srbije da se uključi u sirijski rat pod izgovorom učestvovanja u humanitarnim operacijama

504

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je jučer da računa na praktičnu pomoć srpske i kineske vojske u sprovođenju humanitarnih operacija u sirijskom gradu Halepu.

“Osim odgovora međunarodnih humanitarnih organizacija, predloženo je konkretno učešće ministarstava odbrane jednog broja zemalja u dostavljanju humanitarne pomoći u Halep”, rečeno je novinarima u Ministarstvu odbrane, prenosi agencija TASS.

“Ministarstvo je zahvalno Srbiji i Kini, koje su prve podržale rusko-sirijsku inicijativu za realizaciju humanitarne operacije. Računamo na dalje praktične korake ministarstava odbrane tih zemalja u podršci ruskih napora za obezbjeđenje humanitarne pomoći stanovništvu Halepa”, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno TASS-u.
Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu najavio je humanitarnu operaciju za Halep krajem juna i poručio da je potrebno organizovati dostavljanje, prije svega, lijekova i ostalih najneophodnijih potrepština.

Ova vijest je dokaz koliko je Rusija zločinački licemjerna zemlja. Rusija u Siriji bombardira bolnice, pali gradove fosfornim bombama, svakodnevno nemilosrdno ubija civile u Halepu. Navodna inicijativa o humanitarnoj misiji u Halepu je odvraćanje pažnje svjetske javnosti sa zločina koj ečine Rusija i Asadov režim nad muslimanima Halepa i drugih gradova. Zato će učešće Srbije u sirijskom ratu biti isključivo podrška Asadu i Rusiji u činjenju zločina nad narodom Halepa.

OVAKO RUSIJA BACA “HUMANITARNU” POMOĆ NA HALEP I DRUGE SIRIJSKE GRADOVE