Ruski nacisti: Ovo je naš odgovor na Kurban-bajram

354
1303783439 kavkaz 01

Pola sata prije početka skupa, neko je odgovorio “Ovo je naš odgovor na Kurban-bajram”. Na izlazu iz metroa, policija je provjeravala dokumente, pretraživla i pustila/uhitila mnoge mlade ljude. Ruske i neruske.

Tačnou 19:00 počeli su skandirati “Rusija Rusima! Moskva Moskovljanima”, a čopor je krenuo prema Biryulyovi. Prosječna dob nasilnih demonstranata je – 15 godina. Srednjoškolci koji uzvikuju “Sieg Heil! Rudolf Hess, Hitler Youth, SS!” I šetaju ulicom Podolskih kadeta, nazvane u čast vojnika koji su branili Moskvu od nacista 1941. Tada je neko viknuo “DESNO! U DVORIŠTE” i masa je uzviknula “Naprijed Rusija!” ( Izvor: www.slobodari.wordpress.com)

{youtube}JrjIcbvI6v4{/youtube}

Nacisti su išli od kuće do kuće. Uništavali automobile. Samo jefitne, uništili su oko devet Lada. Parkirani skupocjeni automobili stranca stoje netaknuti. Crna znači siromaštvo – siromašni ljudi voze jeftina auta.

Napadali su svakoga za koga sumnjaju da nije Rus. Majka sa djetetom gleda gomilu nacista kako uništavaju automobil “Ne brinite, nećemo vas dirati,” govori starija žena. Pitam je “Jeste li sigurni da vas neće dirati?” “Da, mi smo Rusi”, odgovara.

Druga žena slavenskog izgleda nije bila tako sigurna. Hodala je brzo, osvrćući se oko sebe. Upitala me je “Koliko ih je? Hoće li me napasti? Samo sam htjela do prodavnice…” Pokušavajući da je smirim, rekao sam joj da ih je oko 40. I da ne trči “Ovi kreteni su poput psa. Ako potrčite, ganjat će vas. Idite polako.”

Prvom privedenom je nađen metalni bokser. Do 21:30 se brj privedenih povećao na 276, od čega je 30% maloljetnika, kod kojih je pronađen nož dužine cca. 50 cm. Sat vremena kasnije je privedeno još oko 50 nacista.

PODIJELI
Prethodni članakDan Bošnjaka iz Grand Rapidsa u Mostaru
Sljedeći članakCarski rez