Svečana večera za premijere zemalja članica „16+1“

401

Program za premijere zemalja članica Inicijative 16+1 ispunjen je u četvrtak u Dubrovniku svečanom večerom u Kneževu dvoru, plesom Folklornog ansambla Linđo te šetnjom Stradunom pred njihov summit u petak.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je u popodnevnim satima u društvu dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića na Vratima od Ploča, istočnom ulazu u povijesnu jezgru Dubrovnika, dočekao premijere zemalja članica Inicijative „16+1“, a među zadnjima i kineskog premijera Li Keqianga.

Nakon zajedničke službene fotografije na Trgu oružja kod tvrđave Revelin izaslanstva su se uputila prema Kneževu dvoru, gdje je održana svečana večera. Na jelovniku su se, kako se doznaje, našli i jastog te jadranski brancin, a pila se i dubrovačka malvasija, prenosi Hina.

Sudionici summita su po završetku večere ispred Kneževa dvora uživali u plesu Foklornog ansambla Linđo, a potom su šetnjom preko Straduna došli do Pila, zapadnog ulaza u povijesnu jezgru Dubrovnika.

U petak se održava glavni dio programa – summit „16+1“, sastanka na vrhu 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine i to u dva dijela, na političkom skupu i gospodarskom forumu. Na političkom i gospodarskom skupu sudjeluje više od tisuću sudionika.