Svetosavski kamp za obuku malih četnika na Ozrenu

227

Uskoro počinje sa radom Svetosavski omladinski kamp na Ozrenu, javljaju iz Zvorničko-tuzlanske eparhije. “Osnovci iz socijalno ugroženih porodica sa područja Zvorničko-tuzlanske eparhije boraviće krajem jula u manastiru Ozren, gdje će učiti srpski jezik i nacionalnu istoriju”,  rekao je Srni nastojatelj manastira Ozren arhimandrit Danilo Radojčić.  On je dodao da će petnaestodnevni boravak djece u manastiru Ozren finansirati Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Radojčić kaže da će obrazovni program biti organizovan u Svetosavskom omladinskom kampu u nekadašnjem rudničkom hotelu “Mramor” u naselju Kaluđerica, koji je sada vlasništvo manastira Ozren.

On je rekao da će u ovom hotelu, koji će uskoro biti rekonstruisan, biti osposobljeni smještajni kapaciteti i savremena učionica, u kojoj će cijele godine biti organizovani obrazovni, kulturni i slični sadržaji.

A kako to izgleda kada pravoslavni popovi uče djecu srpskoj historiji u organiziranim svetosavskim i sličnim kampovima pogledajte na priloženom video snimku.