Uhapšeni automafijaši Rade Bartula, Slaven Dakić i Zoran Jovičič i predati MUP-u KS

2224

Tri osobe koje su jučer uhapšene na području Rogatice u policijskoj akciji nakon obrade u SIPA-i predate su MUP KS na kriminalističku obradu. SIPA je jednu osobu pustila na slobodu.

Njima se na teret stavljaju krivična djela teške krađe automobila na području Kantona Sarajevo. Također će biti ispitani i na okolnosti ubistva dva sarajevska policajca 26. oktobra, odnosno da li imaju određena saznanja o mogućim izvršiocima.

Uhapšeni su Rade Bartula, Zoran Jovičić i Slaven Dakić. Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji “Volan”, jedne od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Slaven Dakić je svojevremeno pucao i na Dejana Vukovića – Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, s kojim je u sukobu.

Na vještačenje je dovezen i automobil Range Rover crne boje na kojem su postavljene nepripadajuće registarske oznake. Nezvanično, isti automobil uočen je u Sarajevu prije ubistva dva sarajevska policajca na Alipašinom Polju. Tokom jučerašnje akcije pronađeno je više ukradenih vozila.

Od ubistva policajaca traje intenzivna potraga za počiniocima i drugim osobama koje bi mogle otkriti počinioce. U desetinama izvršenih pretresa pronađeno je više ukradenih vozila koja su vraćena vlasnicima.

U MUP KS privedeno je više od 80 osoba, jednoj je određen pritvor kojoj se na teret stavlja teška krađa i osnov sumnje da je povezana za ubistvom policajaca.

(Nap/Avaz)