Umjesto dosadašnjih tri, Amerika će pomagati Izrael sa pet milijardi dolara godišnje

120

Američki predsjednik Barack Obama sastao se u ponedjeljak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u Bijeloj kući u krajnje složenim prilikama u regionu Bliskog istoka, koje je Tel Aviv uzeo kao izgovor da traži od Washingtona da udvostruči svoju pomoć cionističkom Izraelu.

Što se pak tiče palestinske strana, većina ozbiljnih analitičara tvrdi da ova posjeta izraelskog premijera Americi, koja je inače izazvala veliku medijsku pažnju, neće donijeti ništa novo i ništa dobro Palestincima, već će se nakon te posjete povećati finansijska pomoć Izraelu od strane SAD-a, pa će, umjesto dosadašnje 3 milijarde dolara godišnje, iznositi 5 milijardi dolara godišnje.

Amerika će nakon tog sastanka još više podržati i pomoći stratešku i logističku saradnju s ciljem da se Izraelu osigura vodeća uloga i nadmoć u regionu. To u konačnici znači da će SAD ratificirati i još snažnije podržati državni terorizam Izraela protiv Palestinaca. I umjesto da osudi državni terorizam i zločin nad nedužnim palestniskim civilima, te hladnokrvno ubijanje djece i žena, Amerika daje punu podršku i odobrava sve vrste terara i zločina koje čini cionistički Izrael protiv palestinskog naroda.