petak, 18. novembar 2022 / 24. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Abdulah Barakat – Dvadeseti hafiz Škole hifza Muftijstva sarajevskog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U Centru za Kur'an i sunnet, Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH, 10. avgusta 2022. godine posljednje ajete iz Kur’ana napamet je proučio Abdulah Barakat i tako stekao zvanje hafiz Kur'ana Časnog.

Hafiz Abdulah (Khaled i Nezira) Barakat je rođen 14. oktobra. 2005. godine u Kaknju.
Završio je drugi razred Srednje tehničke škole Kemal Kapetanović u Kaknju.
U prethodne tri godine pohađao je Školu hifza u Kaknju kod muhaffiza, hafiza Ibrahima Alparslana te uspio naučiti čitav Kur'an napamet, a zadnju godinu dana ponavljao hifz pred svojim muhaffizom.
Polaznik je Škole hifza Muftijstva sarajevskog na punktu MIZ Kakanj i dvadeseti je polaznik ove škole sa titulom hafiza.

Komisija pred kojom je hafiz Abdulah Barakat polagao hifz u periodu od 27.07. do 10.08. bila je u sastavu:
1. Kurra hafiz dr. Dževad ef. Šošić – predsjednik komisije,
2. Hafiz dr. Muhamed ef. Čajlaković – član,
3. Hafiz dr. Kenan ef. Musić – član,
4. Hafiz dr. Abdulaziz ef. Drkić – član i
5. Hafiz mr. Špendi ef. Fidani.

Hafiz Abdulah je treći polaznik na punktu Medžlisa IZ-e Kakanj koji je kompletirao učenje Kur'ana napamet, nakon što su prošle godine hifz pred Komisijom položili hafiza Lamija Šehić i njegov rođeni brat hafiz Isa Barakat.
Kao i Lamija i Isa, i novi hafiz Abdulah svoj hifz upotpunio je pred muhafizom hafizom Ibrahimom Alparslanom iz Turske koji je angažovan pri Školi hifza u MIZ Kakanj.

Učenju posljednjih ajeta pored Komisije prisustvovali su i muhaffiz Ibrahim Alparslan, mr. hfz. Sadrudin Išerić, koordinator Škole hifza Muftijstva sarajevskog, dr. Samed Omerdić, rukovodilac vjerskih poslova i obrazovanja Muftijstva sarajevskog, mr. Sulejman ef. Čeliković, glavni imam MIZ-a Kakanj, mr. Elvedin ef. Ibrahimspahić, koordinator Škole hifza PO Kakanj, Gokhan Aksan, ispred Ambasade Republike Turske u BiH, članovi porodice, te nekoliko polaznika Škole hifza iz Kaknja.

Čestitke upućujemo hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Školi hifza Muftijstva sarajevskog i cijeloj Islamskoj zajednici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA